Očkování

Očkování je nezbytnou součástí preventivní péče. V ordinaci očkujeme proti širokému spektru infekčních onemocnění, nejčastější vakcinace v naší ordinaci

  • Covid-19 – hradí zdrav. pojišťovna
  • Chřipka – hradí zdrav. pojišťovna od  65 let a rizik. pacientům
  • Pneumokokový zápal plic – hradí zdrav. poj. od 65 let
  • Klíšťová encefalitida – hradí zdrav. poj. od 50 let, / *
  • Tetanus, samostatně (hradí zdrav.pojištovna) nebo kombinovaná vakcína proti tetanu, černému kašli a záškrtu (spoluúčast pacienta)
  • Žloutenka typu A, žloutenka typu B (hradí zdrav pojišťovna pouze v rámci prac. rizik daných vyhláškou)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

/ * OČKOVÁNÍ proti Klíšťové encefalitidě

Vážení pacienti,
v naší ordinaci očkujeme proti onemocnění klíštovou encefalitidou. Proti tomuto onemocnění je možné se nechat očkovat po celý rok. Ideální pro vakcinaci jsou chladné měsíce roku, kdy se klíšťata nevyskytují. Klíšťová meningoenceflitida je závažné virové onemocnění, na které dosud nebyl vyvinut žádný účinný protivirový lék. Je to onemocnění vyžadující dlouhou pracovní neschopnost, může invalidizovat a zanechávat trvalé následky v podobě nervových obrn, poruch soustředění aj. Nejúčinnější ochranou je prevence. V naší ordinaci očkujeme vakcínou FSME Immun, jedná se o bezpečnou vakcínu vyvinutou v Rakousku, která obsahuje inaktivovaný – „neživý“ virus, její účinnost a bezpečnost je ověřena roky používání v praxi. Od roku 1973, kdy byla poprvé připravena, prošla dalším vývojem, který její bezpečnost nadále zvýšil. V případě zájmu o očkování nás kontkatujte přes webovou aplikaci SestraEmmy, e-mailem nebo telefonicky.